U SUBOTU 2. prosinca 2023. godine počinje Advent u Divljem srcu grada. Šetnice i paviljoni Zoološkog vrta Grada Zagreba ukrašeni su tisućama lampica, pa posjetitelji mogu na poseban način uživati u arhitekturi zoološkog vrta utemeljenog prije 98 godina. Bogat program priprema se petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Tih će se večeri posjetitelji moći uključiti u Mrak ture, edukacije, zabavne igre i kreativne radionice.

Mrak ture obilasci su Zoološkog vrta pod vodstvom edukatora koji u 17, 18 i 19 sati kreću s Edukacijskog trga. Zimska postaja naziv je edukativnog kutka u Traperskoj kolibi gdje najmlađi posjetitelji mogu doznati mnoštvo zanimljivih činjenica o svijetu životinja. Edukatori će, među ostalim, govoriti o zimskim kaputima životinja te zimskom snu.

U kreativnim radionicama u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske izrađivat će se raznoliki ukrasi, čestitke i hranilice za ptice. Zainteresirani će s vanjske strane Interpretacijskog centra moći razgledati izložbu Najljepši stanovnici planeta, postavljenu u povodu 15. obljetnice Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

U Edukacijskom centru organizirat će se Zimske igre – mala, sportovima nadahnuta, natjecanja za djecu. Na katu restorana Kod morskog lava dio je prostora uređen nalik na kolibu Djeda Božićnjaka. Posjetitelje Zoološkog vrta očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda.

Advent u Divljem srcu grada traje do kraja školskih zimskih praznika – 7. siječnja 2024. godine. Program se ne održava na Badnjak (24. prosinca) i Staru godinu (31. prosinca).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?