NOVOOTVOREN pseći vrtić u Strasborugu, na sjeveroistoku Francuske gdje je u tijeku nadaleko čuveni božićni sajam, omogućuje posjetiteljima koji dolaze s četveronožnim ljubimcima da u miru švrljaju pitoresknim i okićenim ulicama i trgovima.

Usred te silne gomile ljudi “psi ništa ne vide i pod velikim su stresom, puno im je bolje u psećem vrtiću”, objašnjava teta u psećem vrtiću Laëtitia Lacote, idejna začetnica projekta. Ona procjenjuje da oko 80 posto vlasnika pasa vodi svoje ljubimce na godišnje odmore.

Laëtitia Lacote (46) pokrenula je 2021. u Alzasu projekt Patch Guard, koji u turističkim odredištima nudi novu uslugu: pseću verziju babysittinga. U dva mjeseca je ispred palače Haut-Koenigsbourg i u Mulhouseu kroz njezin vrtić prošlo 80 pasa.

Sretni su što ne moraju voditi psa po gužvama

Tako su vlasnici dvogodišnjeg koker španijela, koji su u Strasbourg stigli iz Nancyja u posjet kćeri, iskoristili Patch Guard kako bi u miru obišli božićni sajam i uživali u kuhanom vinu i poslasticama alzaške regije te kupili pokoji suvenir.

“Iskoristit ćemo boravak u gradu koji već dovoljno dobro poznajemo, posjetit ćemo božićni sajam i prošetati se ulicama”, rekla je Christine Montanini, sretna što ne mora po gužvi voditi svog psa.

Cijena čuvanja pasa je 15 eura za pola dana i 25 eura za cijeli dan. Laëtitia Lacote planira proširiti svoj biznis i na ostala turistička odredišta. Božićni sajam u Strasbourgu posjetilo je prošle godine oko 2.6 milijuna turista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?