TRENERICA Jenna Collins, koja ima 179.000 pretplatnika na YouTubeu, kaže da postoji vježba koja “garantirano” zateže trbuh. U videu, koji je skupio više od 2.5 milijuna pregleda, pojasnila je što uopće znači zategnuti trbuh.

“Zatezanje se odnosi na vaše trbušne mišiće. Ako su slabi, to ne samo da otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti i kretanje, već dolazi do njihovog opuštanja što može uzrokovati pojavu trbuščića”, rekla je.

Kao druge moguće uzroke većeg trbuha, navela je nadutost te višak sala uzrokovan lošom prehranom ili prevelikim kalorijskim unosom.

“Da biste dobili definiran trbuh, bitno je smanjiti postotak tjelesne masti. Višak masnoće jedini je razlog zbog kojeg ne vidite svoje trbušne mišiće. Morate unositi manje kalorija nego što ih sagorijevate na dnevnoj bazi kako biste se riješili sala”, pojasnila je Collins.

Ako ostvarujete kalorijski deficit i zdravo se hranite, u svoju fitness rutinu dodajte vježbu koju preporučuje ova trenerica. Njen savjet je da je radite čim ujutro ustanete iz kreveta i brzo ćete vidjeti rezultate.

Kako se izvodi vježba?

  1. Duboko udahnite, a zatim izdahnite.
  2. Nakon što izdahnete, uvucite donji dio trbuha.
  3. Zadržite što duže možete pa opustite trbuh.
  4. Pokušajte napraviti deset do 12 ponavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?