KAKO bi se pripremila za globalnu turneju Eras, Taylor Swift morala je naporno raditi. U sklopu svakog koncerta, 33-godišnjakinja mora otpjevati 40 pjesama, plesati i promijeniti 16 kostima u 180 minuta.

U svom prvom velikom intervjuu u gotovo četiri godine, pjevačica je progovorila o intenzivnom režimu koji joj je pomogao doći u top formu.

“Znala sam da je ova turneja teža od ičega što sam ikad napravila”, rekla je za časopis Time, koji ju je proglasio osobom 2023. godine.

Swift kaže da je počela trenirati šest mjeseci prije prvog koncerta.

“Svaki dan bih trčala na traci za trčanje, pjevajući naglas cijelu listu pjesama”, dodala je.

Kada su u pitanju brze pjesme, poput The Man, trčala bi sprint, dok bi na sporije pjesme, kao što je Cardigan, usporavala do laganog trčanja.

Zašto istovremeno trčanje i pjevanje poboljšava kondiciju?

“Iako bi istovremeno trčanje i pjevanje moglo zvučati bizarno, to je zapravo vrlo učinkovit način da poboljšate svoju kondiciju. Kad pjevate, duboko dišete i vježbate mišiće poput dijafragme, pluća i trbušnih mišića. Povećanje kapaciteta pluća pomoći će poboljšati vašu ukupnu izdržljivost, a s vremenom ćete vidjeti da možete trčati veće udaljenosti, a da se ne osjećate kao da ostajete bez daha”, pojasnila je trenerica Sarah Campus.

Nekoliko studija koje su ispitivale zdravlje opernih pjevača pokazalo je da pjevanje može koristiti zdravlju srca, pa čak i sagorijevati kalorije.

Taylor je u intervjuu rekla da je u pripreme uključila i vježbe za jačanje snage, kondicije i mišićne mase te da je tri mjeseca prije turneje s koreografkinjom Mandy Moore počela raditi na plesnim koracima.

Obično odradi dva ili tri nastupa zaredom, nakon čega slijede slobodni dani prije nego što ponovno izađe na pozornicu. Zvijezda je priznala da joj treba cijeli dan da se oporavi nakon što završi niz nastupa te da nakon toga “jedva može govoriti” ili hodati.

“Prvi dan nakon nastupa ne napuštam krevet osim da uzmem hranu i odnesem je natrag u krevet”, otkrila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?