MICHELLE Whitehead (45) umrla je nakon što je popila previše vode, a njezin suprug Michael Whitehead za sve je okrivio zdravstvenu ustanovu u kojoj je bila smještena.

5. svibnja 2021. Michelle je doživjela psihički slom, zbog čega je smještena u Odjel za mentalno zdravlje Millbrook u Nottinghamshireu. Umrla je dva dana kasnije nakon što je pala u komu zbog prekomjernog ispijanja vode, izvještava BBC.

“Da je osoblje bolnice djelovalo ranije, Michelle bi odveli na intenzivnu njegu. To bi joj spasilo život”, izjavio je Michael Whitehead.

45-godišnja žena i majka dvoje djece patila je od stanja zvanog psihogena polidipsija, koje je “karakterizirano prekomjernim voljnim unosom vode i često se viđa kod pacijenata s psihijatrijskim poremećajima i/ili neurorazvojnim poremećajima”, objasnio je medicinski časopis BMJ Best Practice.

Suprug tvrdi da djelatnici ustanove nisu dijagnosticirali psihogenu polidipsiju njegovoj supruzi te su joj dopustili da bez nadzora ima pristup vodi u svojoj sobi. Michelle je pala u komu, nakon čega je prebačena u bolnicu King’s Mill, gdje je umrla od niske razine natrija uzrokovane prekomjernim pijenjem vode. BBC piše da je “ekstremni unos vode uzrokovao oticanje mozga što ju je na kraju ubilo”.

Ustanova je priznala osam propusta, a zaključak istrage je da su propusti ustanove “vjerojatno pridonijeli smrti žene”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?