Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA reklama za električni nož iz 1962. potaknula je raspravu na TikToku, a video do sada ima preko tri milijuna pregleda i mnoštvo komentara. Vrijedi istaknuti da ovaj video kola društvenim mrežama već neko vrijeme, a sada je postao viralan i na TikToku.

U reklami se tako može čuti naratora kako hvali spomenuti nož riječima: “Savršen za kućanicu, ali i za muškarca u kući.” Potom se može vidjeti kako se električnim nožem reže različita vrsta hrane poput sendviča, kruha, torte, povrća, voća, purice i sl.

“Funkcionira za sve”

“Funkcionira za sve vrste rezanja”, može se čuti muškarca kako govori u videu. “Zalogaja za neočekivane goste, posebne blagdanske večere, deserta za bridž party, nedjeljne večere za cijelu obitelj i naravno, za svaki dan.”

Mnogi su u komentarima istaknuli da koriste ovakav nož i dan-danas dok su drugi napisali da bi sada ipak trebali imati naprednije verzije. 

“To je bilo 1962. Do sada smo trebali imati lasere”, “Moja baka je dobila jedan takav kao vjenčani dar prije 62 godine i još uvijek njime reže nedjeljno pečenje!”, “2023. je… što kažete na WiFi nož?”, “Još uvijek koristimo naš, iz 80-ih je”, “2023. je i treba mi”, “Imam ga”, “Imamo ga, koristimo ga za Božić i Dan zahvalnosti”, “Zapravo su bili prilično dobri”, “Imamo jedan takav, radi više od 10 godina. Stvarno dobro reže.”

Još uvijek se mogu kupiti

Iako je ova reklama iz 1962., električni noževi se još uvijek mogu kupiti u većini trgovina. Ne takvi kao iz 60-ih, ali slični i moderniji. Mnogim kupcima su neizostavan kuhinjski pribor pa tako pišu da ih najviše koriste za rezanje mesa, odnosno pečenja, ali i za smrznutu hranu te kruh. 

Mi smo pronašli jedan takav električni nož na popustu od 28%. Radi se o Domo električnom nožu s kojim se može rezati kruh, meso, sir i peciva. Ima motor od 150 W i nazubljenu oštricu od nehrđajućeg čelika koje se može ukloniti radi lakšeg čišćenja. Možete ga vidjeti ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?